Naar Dorcas.nl
Dorcas winkelRijssen

Help Dorcas Helpen

Word donateur Word donateur
Kom in actie voor de allerarmsten! Doneer online of bel 0228 59 59 00

Oprichting Dorcas winkel Rijssen

Op 6 februari 2013 werd een eerste bijeenkomst georganiseerd door een werkgroep die zich wilde inzetten voor het starten van een Dorcaswinkel in Rijssen. De bijeenkomst vond plaats in het gebouw "Jeruël" aan de Holterstraatweg in Rijssen. Als vertegenwoordiger van de landelijke Dorcasorganisatie was hierbij Frans Koedijk aanwezig.

Het enthousiasme bij de werkgroepleden groeide naarmate de bijeenkomst vorderde en Frans zijn visie op een Dorcaswinkel in Rijssen kenbaar maakte. Na afloop van deze bijeenkomst werd daarom dan ook direct koers gezet naar een beschikbaar winkelpand op een mooie zichtlocatie in Rijssen.

Al snel bleek echter dat het betreffende pand en de bijbehorende locatie teveel nadelen bezat om er een Dorcaswinkel te vestigen. Reden waarom de zoektocht naar een geschikte winkelruimte werd voortgezet.

Na links en rechts wat locaties te hebben bezichtigd viel het oog op een bedrijfspand aan de Nijverheidsstraat. Gelegen aan een doorgaande weg, tegenover het Gemeentelijk afvalpunt,  Kringloopwinkel "'n Roondgaank" en een druk bezocht tankstation, een plek waar naar verwachting een breed publiek de weg naartoe zal weten te vinden.

Vanaf dat moment volgen verschillende processen (wijziging van bestemmingsplan en aanvragen van vergunningen) elkaar op totdat definitief het besluit wordt genomen om te starten met het ombouwen van de hal tot een Dorcaswinkel die op 6 maart 2014 haar deuren heeft geopend.

 

Rekeningnummer NL04 RABO 0106 2500 00 | KvK-nummer 41236410 | Disclaimer